Kuinkahan moni nuori perhe pystyy oikeasti säästämään?

Me ollaan sitä yritetty, mutta aina tuntuu tulevan lisää menoja joihin ne vähäiset säästöt sitten katoaa. Mulla oli suht hyvä tilanne kesällä ja tuntui hyvältä, kun ei tarvinnut jokaista ruokaostosta miettiä sentilleen, että onkohan mulla tähän varaa ja mistä joudun luopumaan jos ostan jotain vähän kalliimpaa. Mutta syksy toi taas lisää menoja, joista ihan ensimmäinen oli älytön vakuutuslasku (saatan vain toivoa, että senkin maksamisesta olisi joskus hyötyä) ja toiseksi pahin oli tiskikoneen särkyminen. Olihan se palvellut jo 10 vuotta, mutta olisi nyt toiminut vielä edes muutaman vuoden niin me oltais voitu heittää se menemään sitten keittiöremontin yhteydessä. Sen onneksi vakuutus korvaa osittain. Sitten on tietty sähkö- ja vesilaskut...

Yksi meidän säästämiskohde nimittäin on keittiöremontti. Meillä alkoi tässä talossa juuri kolmas vuosi ja mä alan kyllästymään tuohon pieneen keittiöön. Aluksi se tuntui ihanalta, kun siellä on niin paljon säilytystilaa, mutta nyt olisin jo valmis luopumaan osasta säilytystilasta, jotta saisimme lisää tilaa elämiselle. Yksikin perheenjäsen lisää on kummasti vaikuttanut asiaan. Keittiölle ei ole tehty mitään sitten 80-luvun, joten kupariputketkin alkaa olemaan muutamien vuosien päästä jokatapauksessa vaihdon tarpeessa. Myös tiskikone liittyy asiaan, koska se on tällä hetkellä todella pieni (45cm) eikä sinne mahdu meidän astiat. Joinakin päivinä se pyörii kaksikin kertaa (jos on vieraita niin kolme kertaa) ja sehän vie vettä ja sähköä sitten tuplasti normaalikokoiseen tiskikoneeseen verrattuna. Nyt tietty, kun vanha kone meni rikki olisi ollut mahdollisuus hankkia tilalle suurempi, mutta se olisi sitten vaatinut melkeinpä sen keittiörempan, koska siihen paikalle ei taikomallakaan saa isompaa konetta tällä hetkellä.

Auto olisi pitänyt myös maalauttaa tämän kesän tai syksyn aikana, mutta se nyt ilmeisesti saa jatkaa ruostumistaan...

Eikö tämän maan pitänyt olla hyvinvointivaltio? Onko se hyvinvointia, että pitää kaupassa laskea kaikki ostoksensa ja miettiä mistä saa rahat ruokaan myös loppukuusta?

Välillä suututtaa, täytyy myöntää...