Joskus mä en voi kuin vain ihmetellä meidän kissan ja Samun yhteiseloa. Samu on aina osannu olla eläinten kanssa ja on mun mielestä harvinaislaatuinen siinä mielessä, että hän ei ole koskaan kiusannut eläimiä (noh, ehkä silloin vähän kun hän oli 3-vuotias ja meille tuli ensimmäinen koira. Pentu oli niin ihana, että leikit muuttui välillä vähän liian raisuiksi).

Mutta meidän kissan kanssa Samulla on ollut aina jotenkin niin helppo ja mukava suhde. Iita on kyllä ollut mahtava kissa, se ei paljoa välitä pienistä retuutteluista ja on aina valmis silittelyihin ja kun Samua on välillä muistutellut niistä asioista joista kissat ei tykkää ja mistä ne tykkää niin en voi kyllä sanoa muuta kuin, että mulla ei ole ikinä ollut noin hyvää suhdetta pienenä yhteenkään meidän aikaisempiin kissoihin.

Iita menee useasti Samun viereen nukkumaan, kun Samu kömpii omaan sänkyynsä ja viihtyy useimmin Samun sylissä sohvalla ennemmin kuin mun tai Juhan. Samu antaa joskus Iitalle ruuan ja huolehtii, jos se haluaa pihalle tai sisälle.

Ennen kuin Samu lähti kouluun tänä aamuna sain taas todeta niiden hyvän suhteen. Iita oli ollut yön ulkona ja se oli syötyään aika väsynyt. Me oltiin yläkerrassa lattialla Oton kanssa, kun Iita tuli sitten siihen viereiselle sohvalle, pesi hetken itseään ja kierähti sitten kerälle keskelle sohvaa. Samu kierteli ja kaarteli sitä ja höpisi, että olipas Iita väsyny ja että kylläpäs se nukkuu sikeästi. Mun aikaisemmat kissat olisi jo siinä vaiheessa vetäneet herneet nenään ja lähteneet jonnekin rauhallisempaan paikkaan nukkumaan, mutta Iita vain käänteli korviaan ja kuunteli puoliunessa Samun puuhia. Samu päätti tehdä Iitalle pesän sohvannurkkaan tyynyistä ja viltistä ja kun se oli valmis Samu aikansa yritti houkutella Iitaa sinne ja lopulta nosti uneliaan ja vetelän kissan pesäänsä. Ajattelin siinä vaiheessa, että ei Iita viihdy siellä ja hyppää pian pois, mutta ei, Iita etsi sieltä itselleen hyvän asennon ja nukahti sinne. Samu loisti tyytyväisyyttä

Ja Iita nukkuu siellä vieläkin vain tassut ja nenänpää pilkottaen näkyvillä Yöt osaa ilmeisesti välillä olla raskaita aikuiselle kissallekin.